tisdag 15 maj 2007

Som sagt.......


Akutsjukvårdens flyttning till NÄL i skogen utanför Trollhättan var bestämd redan innan BB flyttades från Uddevalla. Allt utredande, alla diskussioner och allt stötande och blötande har enbart varit dimridåer avsedda att få oss Uddevallabor och bohusläningar att ge oss av ren utmattning.

Det som nu stundar är det som hänt i Lysekil och Strömstad. Sjukhuset i Uddevalla går mot en gradvis avveckling som akutsjukhus. Och blir ett jättelikt centrum för vård av äldre och för operationer på löpande band.

Om högskoleflytten känns som ett stort nederlag för Uddevalla som något mer än en "knegarstad" så är flytten av akuten så oändligt mycket mer. På lång sikt. I morgon och övermorgon märks inte så mycket men dagen därpå står vi liksom Strömstadsborna utan den service som varje stad på mer än 50 000 invånare borde ha rätt till, nämligen en både bred och avancerad sjukvård.

I dagens läge borde det finnas en lång rad bohuslänska politiker i den styrande trojkan som borde avgå som politiker eftersom de inte längre förtjänar vårt förtroende. I annat fall borde de lämna de partier som så svikit Uddevalla.

Demokrati som övergår i mobbning är inte demokrati. Trollhättan har helt sonika lierat sig med Göteborg och den övriga regionen och reducerat Bohuslän till en avkrok. Men motorvägar får vi så att ska kunna komma till skogssjukhuset så snabbt som möjligt. Jo man tackar man...

5 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Mycket bra beskrivning Ulf!

Fritt ur hjärtat sa...

Det är lätt att hålla med. MEN. Jag saknar en del i debatten. Ingen pratar om den resterande vården. Jag undrar hur det blir. Idag är det flera års kö till operationer. Kommer du till akuten är det många timmars väntan. Skulle du vilja besöka din vårdcentral är det ofta förenat med flera dagars anstängning för att få en tid. Detta skulle jag vilja se en lösning på. Visst vill jag ha nära till akuten, men hur många % pressenterar den vården? Jag skulle vilja ha en fungerande sjukvård! Det upplever jag att ingen pratar om. Konstigt.

Ulf G. sa...

...tänk att åka till åka från Lysekil till akuten i skogen utanför Trollhättan och sitta där och vänta i tolv timmar. Ett mardrömssceenario som kan bli verklighet inom några år. Centern som påstås slåss för glesbygd- och landsbygd har svikit Uddevalla och Bohuslän totalt. Centraliseringen fortsätter och centern gick i bräschen för denna tillsammans med socialdemokraterna. Men så var också NU-sjukvården ett verk av socialdemokrater och centerpartister. Till Simone vill jag säga, anslut dig till Silenzvägens vårdcentral. Jag har aldrig haft några problem att komma till där. Dessutom, avancerade operationer kommer att äga rum på NÄL eftersom det där den höga standarden och beredskapen måste vara förlagd. Rutinmässiga operationer däremot, kan äga rum i Uddevalla och det på löpande band. Så på den punkten kan nog en förbättring äga rum.

Men glöm inte en sak. Sverige har världens bästa och billigaste sjukvård avsedd för hela folket. Och den har åstadkommits av de bespottade landstingspolitikerna tillsammans med en oerhört kompetent personal!

Andreas T Olsson sa...

Jag är fullständigt övertygad om att våra beslutsfattare lever i tron att "tiden läker alla sår"...

ATO

Ulf G. sa...

....för dom ja!!!!!