tisdag 1 maj 2007

Massiv demonstration till ingen nytta?




Ett enat folk kan inte besegras men nu är det sorgligt nog så att inte ens bohusläningarna är ense om att Uddevalla ska härbärgera det kompletta akutsjukhuset. Det visar om inte annat regionfullmäktiges beslut om den framtida sjukhusstrukturen.

Den imponerande demonstrationen till förmån för Uddevallas sjukhus på Första maj lär knappast imponera på makthavarna i regionen. Då får det nog till ännu många fler människor och betydligt tuffare ton från de bohuslänska representanterna för de tre majoritetspartier, s, c och fp som står bakom strukturbeslutet.


Foto: Ulf G. Eriksson

Historien upprepar sig. Först var det BB i Lysekil som lades ned, sedan var det dags för Strömstads blivande mödrar att bege sig till först Halden och sedan Uddevalla. Och inte grät Uddevallas representanter, snarare tvärtom. Jag minns fortfarande som vore det igår hur vi demonstrerade mot nedläggningen av BB i Uddevalla och flytten till NÄL i Trollhättan. Och hur vi befarade en fortsättning. Nu är den snart verkliget, avvecklingen av det kompletta akutsjukhuset.

Och visst, med allt dyrare vård är det måhända en omöjlighet att ha två kompletta akutsjukhus så nära varandra. Om så är fallet är Uddevalla den säkra förloraren. Trollhättan med flera tunga industrier och blytunga politiker släpper aldrig från sig det kompletta akutsjukhuset.

Det började med BB och nu följer snart fortsättningen. Om inte Bohuslän helt ändrar tonfall och talar om var skåpet ska stå!


Foto: Evelina Ivarsson

Foto: Evelina Ivarsson

Foto: Evelina Ivarsson

2 kommentarer:

Gunnar Klasson sa...

Snyggt Ulf!

Gunnar

Silvia sa...

Bra att någon reagerar på nedläggningar av allehanda slag!!