onsdag 6 juni 2007

Mord, självmord eller självmål.....


Kommunens demokratipris fick sig en rejäl törn på Nationaldagen då kommunfullmäktiges ordförande trodde att han var först med att berätta att kommunens Brottsofferjour tar priset. Det var han ju inte eftersom Maud Abrahamsson avslöjade detta sorgliga faktum redan i tisdagens Uddevalla-Posten.

Sorgligt var det dessutom att få det bekräftat som står i föregående artikel. Inte minst eftersom det var ett rejält hån mot alla dom som lämnat in förslag på kandidater till demokratipriset. Som jag skriver nedan var förstås Hans Jonasson en självklar vinnare, mera demokrat kan man inte bli än ta initiativ till ett nytt parti och vinna en stor skara väljares gehör. Och eftersom jag själv skrivit två böcker om kommunal demokrati och ett otal krönikor i Bohusläningen om olika demokratifrågor så känner jag mig inte heller malplacerad bland kandidaterna.

Ändå duger inte någon av oss tio nominerade för juryn som väljer ut en egen kandidat. Knappast något som uppmuntrar till att lämna förslag kommande år. Och vem vill förekomma bland kandidaterna när man så demonstrativt bortser från kvalificerade kandidater.

Bortsett från den till synes hemska tanke som låg och flöt i Bodelebäckens mynning var det ett varmt och skönt nationaldagsfirande. Tanken på ett mord
.....och i så fall på vad.


"Den omänskliga stadsmusikkåren" eller "Stadens musiker kräver påökt på sitt egna sätt"


En härligt engagerad dirigent och körledare för Bleketkören

Inga kommentarer: