onsdag 11 juli 2007

Båtresenärer strandsatta

Arrogant utan like är Uddevalla Events agerande mot oss resenärer på M/S Sunningen. Jag har all förståelse för att det inte gick att ordna ersättningsbåt till måndagens sista två turer så snabbt efter eftermiddagens haveri.

Men när vi kommer till Södra hamnen på onsdag för att ta båten kl. 19.15 så står där bara ett anslag om inställd trafik. Och en hänvisning till buss 822 vars nästa tur går kl. 22.05.

Medan vi står där på kajen, arga, förtvivlade och villrådiga kommer M/S Gustafsberg ll in till kaj. Med passagerare som varit på besök på ostindiefararen Götheborg. Uddevalla Event väljer alltså att helt strunta i oss och kör hellre folk till Götheborg. Dit hade det mycket lätt gått att ordna busstrafik som alternativ till båttransporterna. Det är betydligt svårare när det gäller alla de bryggor på båda sidor om fjorden som M/S Sunningen trafikerar.

Det är knappast ett seriöst agerande att bete sig som Uddevalla Event gör. Har man åtagit sig att köra färjetrafik enligt turlista och det finns en ersättningsbåt tillgänglig så måste man uppfylla detta. Annars tappar vi trogna resenärer förtroendet för båten som transportmedel. Då blir M/S Sunningen den utflykts- och badbåt som tidningarna envisas med att kalla den. För mig var den till i måndags det skönaste av alla sätt att åka till jobbet.

Karaktäristiskt för Uddevalla kommuns sätt att fungera är dessutom att ännu på onsdagen innehåller den kommunala hemsidan inte en enda rad om haveriet. Och vad som gäller istället.

Inga kommentarer: