tisdag 21 januari 2014

GULA EMAUS-VILLAN - NYTT KONSTCENTRUM?

Konstnären Lars R. Melander har ett förslag som jag gärna vill hjälpa till att sprida. Det gäller den rivningshotade gula villan på Emaus: "Uddevalla är staden utan konstgalleri (med undantag för Jerry Williams lilla fina träffpunkt på söder). Bara detta är ju en skam för en så pass stor svensk stad, vars centrum dessutom utgör ett "fint" exempel på hur det kan bli när man släpper loss rivningshysterin. Skulle inte villan kunna bevaras och bli galleri för lokala och gästande konstnärer. Som i många andra städer kunde man kanske också, t.ex. på övervåningen, ha en uthyrbar gästateljé och kanske gästbostad/ gästbostäder för utställande konstnärer."

7 kommentarer:

Anonym sa...

Toppen!

Anonym sa...

Superbra!

Tulippa sa...

Birger Simonsson är väl vår störste konstnär, född i Uddevalla. Hans son Erik förvaltar en stor del av hans målningar från Bohuslän, Norge och Paris. Även hans fru målade. Tänk er att försöka hänga deras konst i några rum i villan som en semipermanent utställning åtminstone sommartid. Försäkringar, vakter och receptionen plus några anställda guider. Material för forskare om kretsen 5 unga. Servering, barnrum, föredrag, konstkurser, verkstad, övernattning. Bra bussförbindelse från staden och till Gustafsberg. Försäljning av konstärsmaterial, böcker, vykort, småsaker, glass.

Tulippa sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Birger_Simonsson

Tulippa sa...

Dessutom har konstföreningen donerat en stor samling uddevallakonst till museets arkiv. Det vore roligt att visa en samling Caje Huss, Stig Trägårdh, Nils Asp Mona Huss, och andra som börjar bli bortglömda. Sigfrid Carlsson, Dejmo, Nils Olsson, Frans o David Larsson. Även yngre konstnärer.

Anonym sa...

Har Stig Trädgårdhs tavlor ngt värde typ :/

Unknown sa...

Bästa Tulippa!

Familjen äger en tavla av Nils Asp och undrar nu vem som kan vara intresserad av att se den eller köpa den. Tavlan föreställer Svend Asmussens (SweDanes) mor, har det sagts.

MVH Barbro Ottosson, Rossö, Strömstad tel 070 - 25 60 776 barbrooolof@gmail.com