söndag 21 februari 2010

Uddevalla måste ta strid!

Det är dags för särskilt kommunledningen i Uddevalla att ta strid för vår plats på kartan, för vår rätt till rimlig service och del av de gemensamma resurserna.

Helgens oväder är ett strålande exempel på den utveckling som Uddevalla genomlidit under några år. När bussar och tåg är inställda på grund av oväder står Kampenhofs busstation helt obemannad. Ingenting syns på den stora trafiktavlan som avslöjar hur busstrafiken är slagen i spillror. Varken på lördagen eller söndagen såg jag några försök att informera trafikanterna om någonting alls. Istället fick Pressbyråns personal svara på oroliga frågor efter bästa förmåga.

Se mera om detta på www.uddevallabloggen.se

Det är så dåligt, så dåligt, så dåligt att man inte i den nödsituation som rådde bemannade en knutpunkt som Kampenhof för att informera de många resenärer som måste ge sig ut i ovädret med förhoppningen att kunna ta sig fram kollektivt. Det är också symptomatiskt! Ett tag stod det på den stängda biljettexpeditionen på stationen i Uddevalla att man skulle vända sig till stationen i Trollhättan för att få information men det blev väl för magstarkt. Någon insåg tydligen vilket hån det innebar.

Efter helgens fadäs från vårt gemensamma trafikbolag Västtrafik måste kommunledningen i Uddevalla kalla till krismöte med både Västtrafiks ledning och den politiska ledningen i regionen för så här får det inte vara, inte ens i Uddevalla.

1 kommentar:

Ulrika Hedman sa...

Vädret rår ingen på. Däremot måste Västtrafik informera sina resenärer! Jag vet inte hur många gånger jag stått på Uddevalla Östra i arla morgontimma och väntat utan några som helst besked från Västtrafik. När jag klagat får jag till svar att "Vi har framfört dina synpunkter till berörda" - ändå händer det gång på gång!