söndag 13 december 2009

Kulturskymningen över Uddevalla övergår i rena natta!

Det verkar som om den kulturskymning som Uddevalla befunnit sig i ett tag ska övergå i rena natta! Inte nog med att Bohusgalleriet lägger ned nästa år och att Konstfrämjandet tvingats i konkurs. Efter vad jag hört av en vanligtvis välunderrättad källa ska även Slöjdhuset stänga.

Det betyder att samtliga mötesplatser mellan en intresserad allmänhet och konstnärer respektive slöjdare försvinner. Det är på gränsen till en kulturskandal och skulle ha varit det om det inte hade varit för det synnerligen aktiva museet som ordnar de mesta skilda aktiviteter eller åtminstone öppnar huset för sådana. En eloge är hon värd, museets Ingrid Uhlman!

Jag vet inte hur mycket Konsthallen på museet ska ägna sig åt den lokala konsten men inte är det särskilt många lokala konstnärer som kommer till tals i den.

Till yttermera visso har ju kommunen dessutom aviserat neddragning med ett par miljoner kronor i sitt anslag till just Bohusläns museum. Det är tacken det, för att museet håller oss med det Kulturhus som vissa hellre talar om än satsar på de kulturspillror som ännu återstår.

Snart nog är det väl bara konstnärlig utsmyckning av idrottshallar och liknande som återstår för traktens konstnärer och hantverkare att hoppas på.

Inga kommentarer: