fredag 25 september 2009

Ale Möller + Bohuslän Big Band = sant

Foto: Moa Karlberg

Det här är konserter ni bara inte får missa om ni finns i närheten!

Vi som var på urpremiären i Uddevalla på fredagskvällen tjöt av hänförelse, vi tjoade och tjimmade, men satt också knäpptysta när poesin flödade. Konserten var enastående och kan ni inte se denna fantastiska kombination, Ale, Rafael och Mats tillsammans med Bohuslän Big Band i Lysekil så gå i Göteborg eller varför inte i Gävle.

Detta är stor musik! Och missar ni alla dessa konserter så misströsta inte. Det kommer en turné i vår, eller var det i vinter, i vart fall ska den turnén resultera i en skiva.

FRE 25 SEP Bohuslän Big Band med Ale Möller, Mats Öberg och Rafael Sida
Östraboteatern Uddevalla kl 19.00

LÖR 26 SEP Bohuslän Big Band med Ale Möller, Mats Öberg och Rafael Sida
Lysekil Folkets hus kl 19.00

SÖN 27 SEP Bohuslän Big Band med Ale Möller, Mats Öberg och Rafael Sida
Spegeln, Gävle kl 19.00

MÅN 28 SEP Bohuslän Big Band med Ale Möller, Mats Öberg och Rafael Sida

Nefertiti, Göteborg ca kl 20.15 (klubben öppnar kl 19.30) Bohuslän Big Band & Ale Möller

BOHUSLÄN BIG BAND MÖTER ALE MÖLLER
Dags att leta vidare i våra musikaliska gränsland efter nya utmaningar.
Det blir ett spännande möte med världsmusikern och multiinstrumentalisten Ale Möller.
Efter hösten 2009 kommer Bohuslän Big Band att lägga ytterligare ett spektakulärt samarbete på sitt CV.

Ale Möller är musikanten med hela världens musik i hjärtat. Han har en glödande passion till musiken - gärna sådan som stammar från jordens olika hörn. Det är heller ingen hemlighet att det som lade grunden till Ales musikaliska passion var jazz. Då känns det både riktigt och logiskt att vi får en smekning av Ales bultande kärleksäventyr med musiken.

Hans udda och olika instrument kopplat och friskt blandat med musik som innehåller både tre, fyr och sjutakt kommer att bli ett rafflande möte med ett jazzigt storband.

Bohuslän Big Band har precis som Ale en passion för den rytmiska musiken, men då med tonvikt på storbandsjazz. Vi tycker nog att vi har en vidöppen blick och ett frejdigt sinne för de musikaliska val vi gör. Vi älskar det gamla, det nya och det udda. Varför skulle vi annars ha blandat Zappa, Gil Evans, Avishai Cohen, Jaqee, Ellington, Steely Dan och Basie?

Nu är det alltså dags att ge oss i kast med Ales musik och det skall bli, minst sagt, en nervkittlande upplevelse för både publiken och oss själva. Musiken Ni kommer få höra är specialskriven just för Bohuslän Big Band.

Förutom Ale Möller, Rafael Sida på percussion och Mats Öberg på keyboards får du också hela Bohuslän Big Band på scenen. Dirigenten och arrangören Hans Ek och Christer Olofsson från BBB har arrangerat all musik i samarbete med Ale själv.

Inga kommentarer: