torsdag 11 juni 2009

VAD VILJA SOCIALDEMOKRATERNA?

Onsdagen den 10 juni var en sorglig dag för alla som hoppats på ett rödgrönt samarbete i Uddevalla kommun inför nästa val. Förutsättningarna för ett sådant måste betecknas som mycket små efter den socialdemokratiska uppslutningen bakom den borgerliga alliansens städdag i barn- och utbildningsnämnden. (se nedan)

Bitterheten hos ledamöterna i Solidariskt Uddevalla och Vänsterpartiet var påtaglig och även samarbetet inom socialdemokraterna torde ha fått sig en törn om man ska döma av de lessna/arga minerna hos vissa ledamöter.

Och visst är det ett märkligt beteende att som socialdemokraterna liera sig med huvudmotståndarna och lämna samarbetspartierna helt åt sitt öde. Det är dessutom snudd på ett hån mot alla demokratisk värderingar att ett parti som till och med har ordet demokrati i sitt namn medverkar till en överenskommelse som utesluter tre partier som i sin tur representerar en hel massa väljare.

Det bådar inte gott för framtiden.

Titta dessutom på bilden i artikeln från fullmäktige. Kommunalrådet griper in. Från Tekniska nämnden kommer han och ska bringa ordning i oredan i barn- och utbildningsnämnden. Och till sin hjälp får han en ambitiös vice ordförande från socialdemokraterna som naturligtvis vill skolan och nämndens övriga verksamhet väl.

Det bådar gott för framtiden, men det är inget som socialdemokraterna kommer att få ens ett tack för när det drar ihop sig till val. Då kommer istället många att minnas sättet som man uteslöt sina tänkta samarbetsparter på.

3 kommentarer:

Anonym sa...

På den här bloggen hittar man den klara och tydliga analys som saknas i lokaltidningarna.

Ulf G. sa...

...tack!

StenHuggarn sa...

Hej!

Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra hemsidor och bloggar som är relaterade till uddevalla! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

Webbringen heter Uddevallas Webbring.
http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/uddevalla.html

/StenHuggarn.