måndag 21 november 2011

Novellteatern ger - Mor lilla far, vem är du?


Delar av Novellteaterns ensemble - fr vänster Evelina Ivarsson, Evelina Tyrenius, Sofia Fredriksson och Therése Mattsson. Sittande fr vänster Hans Fredriksson och Anders Göransson. Saknas gör Camilla Blixt, Nadine Sikström och Thomas Börjesson.

MOR LILLA FAR
VEM ÄR DU?
av
Ulf G. Eriksson
Regi: Matilda Adolfsson
Premiär
onsdag 8 februari 2012 kl 19
Studio 32
Uddevalla
Föreställningar även lördag 11
och söndag 12 februari kl 18.

fredag 18 november 2011

Marknaden bestämmer!

En inte oväsentlig orsak till att införandet av en en gemensam valuta, euron, bland en del EU-länder var att man skulle kunna bjuda den så kallade marknaden motstånd. Dess makt skulle motverkas.

Så blev det inte. Istället bestämmer nu denna marknad att statliga företag ska säljas ut, till marknaden, att lönerna ska sänkas, för att marknadens företag ska tjäna mer pengar, att pensionsåldern ska höjas, att skyddslagstiftning av olika slag för de anställda ska avskaffas, liksom att inskränkningar i etableringsrätt ska avskaffas på det att de multinationella företagen ska kunna roffa åt sig även den marknaden. Det här är på gång särskilt i Irland, Portugal, Grekland och snart även i Italien men tro inte att det räcker med dessa länder. Marknaden kommer inte att nöja sig med mindre än att samtliga länder inom EU:s valutaunion genomgått detta stålbad. Och dessutom ska samtliga länder ledas av experter, politikerna mäktar inte med att föda den mäktiga marknadens glupande hunger, arga medborgare kräver nämligen folkomröstningar, nyval och annat demokratiskt tjafs som står i vägen för marknadens rovdrift på Europas folk!