lördag 30 oktober 2010

Korsvägs Minne har premiär på onsdag


Det drar ihop sig, som vanligt känns det som tiden flåsar oss i hasorna. Premiär är det på onsdag på Bohusläns museum och vi som ljussätter föreställningen först på söndag.

Ni som tänkt er komma till premiären på onsdag den 3 november kl 19 missa inte Carl Cullberg som berättar om Herrestads och Torps historia kl 17 och Niklas Ytterberg, arkeolog vid Bohusläns museum och ansvarig för den genomförda utgrävningen av Östra Torp inför IKEA-etableringen, när han berättar om de rika fynden av fornlämningar i området kl 18.

Föreställningar blir det sedan även lördagen den 6 och söndagen den 7 november kl 14.

torsdag 28 oktober 2010

DET VAR SYND...

...är den tänkvärda titeln på den monolog om synd och förlåtelse som Anders Dejke skrivit speciellt för Sören Albertsson, en av teater-Uddevallas meste mångsysslare, framför allt eminent skådespelare, och på lördag den 30 oktober kl 18 framför Sören monologen på Studio 32, Kungsgatan 32 i centrala Uddevalla.

På affischen som jag inte lyckas placera på den här sidan står bland annat:
"När Gud skapade jorden var det inte meningen att människorna skulle ruta in den och säga att det här är mitt och vårt och här får ingen annan vara. Allt var menat åt alla..."

Jag lovar, monologen är riktigt rolig, underfundig, lite grann som förhållandet mellan Gud och den italienska prästen Don Camillo.
Missa inte chansen till tänkvärd stund!
Pris 95kr
Bokning på tel. 070-64 23 850
Föreställningen ges även lördagen den 6 november kl 18.

tisdag 26 oktober 2010

MÄN MÄN MÄN!

Män, män, män blir det i kommunledningen och som kommunalråd när miljöpartiet är med och bestämmer i Uddevalla kommun. Den nya, förlåt, den gamla samlingen män återanvänds ännu i fyra år och vi som skulle gilla att följa kommunpolitiken misströstar ännu mer! Var detta verkligen allt som miljöpartiet lyckades åstadkomma med sitt goda valresultat. Och då har jag ännu inte ens berört innehållet i deras blågröna uppgörelse, den kan ni läsa på kommunens hemsida www.uddevalla.se men låt mig återge vad som står under Kultur och fritid och ni ska förundras över hur självklarheter och sådant som redan existerar upphöjs till nyheter:

• Föreningar eller medarbetarkooperativ ska stimuleras till att ta över viss kommunal fritids- och
kulturverksamhet

• Externa aktörer ska ges möjlighet att delta i utvecklingen av verksamheter i och drift av simhallen

• Utveckla området vid Rimnervallen till ett större samlat idrottsområde med fler anläggningar när
nyinvesteringar sker.

• En långsiktig plan för idrottsinvesteringar ska tas fram

• Föreningar och folkbildning ska stödjas för ett aktivt kulturliv.

• Förstärka barn- och ungdomsverksamheten genom ytterligare resurser för lokalt aktivitetsstöd.

• Att tillsammans med Västra Götalandsregionen satsa på Bohusläns museum som ett regionalt
kulturcentrum.

söndag 24 oktober 2010

Till Trafikverket

Ansökan om sänkt hastighet på
riksväg 44 genom Uddevalla

Härmed ansöker jag, som bosatt i centrala Uddevalla, om en sänkning av högsta tillåtna hastighet på riksväg 44, motorvägen genom Uddevalla, från bron med väg 172, Dalslandsvägen, till Kurverödsleden och motet efter tunnlarna, från nuvarande 90 km/tim till 70 km/tim.
Vintern står för dörren och dubbdäcken har gjort entré. Det betyder väsentligt högre buller från våra vägar. Det betyder dessutom ett ökat slitage vilket medför att finkornigt stoft sprids i luften omkring vägarna.
Det är vetenskapligt belagt att högre hastigheter medför högre buller över större ytor, mer avgaser och mer stoft.
Riksväg 44 går rakt genom Uddevalla mellan bostäder, arbetsplatser och strax nedanför både ett sjukhus och en skola.
Det är anmärkningsvärt att Vägverket, trots påstötningar, till och med med stöd från Uddevalla kommun, inte har sänkt hastigheten till 70 km/tim genom Uddevalla. Särskilt under den tid dubbdäck är tillåtna.
Med tanke på de återkommande larmen om farorna med både buller och stoft och att både ett sjukhus och en stor grundskola ligger strax intill vägen, vore det skamligt om inte hastigheten sänktes tämligen omgående.
Annars måste alternativet bli en begäran om att dubbdäck förbjuds på stadsmotorvägen genom Uddevalla.
Högaktningsfullt

Ulf G. Eriksson
Skolgatan 7
451 31 Uddevalla