torsdag 18 mars 2010

U-bahn Uddevalla - utställning på Bohusläns museum




U-bahn Uddevalla öppnar lördagen den 17 april kl 13.

Lars Mellis Mellander och Ulf G Eriksson är på plats i utställningen med ett konceptuellt installationsevent i samarbete med Avdelningen för nutidsarkeologi inom IU, Indoeuropeiska unionen. Utställningen handlar om den lilla stadens heroiska kamp för en plats på kartan. Våra grävande arkeologer presenterar sensationella avslöjanden om vår samtid och förklarar de groteska fynden från gravkammaren under Blåkulla.
Vem är mumien? Vad tänker hjärnan? Vems är ryggranden?
En utställning av Lars Mellis Melander och Ulf G Eriksson.

måndag 8 mars 2010

Det är dags för en kvinna i Uddevalla!

I dag firar vi Internationella kvinnodagen för 100:e gången och i en del avseenden har mycket hänt med jämställdheten, åtminstone i Sverige och övriga Norden. Men i andra återstår mycket, det gäller särskilt på ett djupare plan. Till exempel att det tas för givet att tjejer ska ta huvudansvar för hem och barn när de samtidigt jobbar och gör karriär.

Efter ännu en valperiod med en gubbaröra värre än någonsin i Uddevallas kommunledning är det sannerligen dags för en
kraftig förnyelse. Alla de gubbar som ser det som en födkrok att arbeta politiskt och som har gjort det i stort ett antal år bör nu stiga åt sidan. De är inte oersättliga, tvärtom! Vi önskar inget hellre än att de stiger åt sidan och släpper fram andra, både kvinnor och män, men framför allt kvinnor.

Det är dags för en kvinna på posten som kommunstyrelsens ordförande och det skulle i så fall bli den första någonsin såvitt jag kan överblicka historien. Socialdemokraterna har chansen, ta den! Moderaterna har det likaså, ta den! Nominera en kvinna till ordförandeposten. Det fattas inte dugliga kvinnor i något av partierna. Det gör det för övrigt inte i något av fullmäktiges partier men dessa lär väl även efter valet vara för små för att komma i fråga för att få besätta den ledande posten i kommunstyrelsen. Det hindrar dock inte att man i högre grad låter kvinnorna ta ledande befattningar inom och för även dessa partier.

lördag 6 mars 2010

SLUTA! SLUTA! SLUTA!

Vad tror landets politiker om oss medborgare och väljare. Att vi ska låta oss lockas av allehanda skatterabatter. Det är ta mig fan oförskämt att de inte har högre tankar om oss. Tror de verkligen att det i längden går att vinna val på att muta folket att lägga sin röst på den som lovar skatterabatt för allt från hundrastning till snöskottning!

Bidrag till arbetslösa och sjuka är av ondo men bidrag till speciellt utvalda företagare är av godo. Märkligt eller...!?!

måndag 1 mars 2010

KAPELL MIRABELL TILL STUDIO 32

Senaste tillskottet i Uddevallas rika musikliv är Kapell Mirabell, en nybildad kvartett med sång och strängar för hela slanten. Och på fredag den 5 mars begår man sin officiella debut på Studio 32:s kultursoppa.

Medan strängarna slås an av Jesper Wilén på gitarr, Marcus Utbult på bas och Mattias Bäckman på fiol låter Marianne Adolfsson sina stämband ljuda.

Utan att vara ett kapell tjuvstartade man dock redan sommaren 2009 på Växthuset i Ulvesund och då som nu ger man programmet West to east med låtar av Woody Guthrie, Bob Dylan, Neil Young och Lucinda Williams.

Tiden är alltså fredag 5 mars klockan 19.30. Studio 32, Kungsgatan 32 Uddevalla är platsen och i entrépriset på 95 kronor ingår soppa. Förhandsboka kan man göra på 0522 – 51 10 00